Mijn favorieten

SNEEUW EN GLADHEID: KOM BESLAGEN TEN IJS!


 

Kom beslagen ten ijs

In de wintermaanden is sneeuw en gladheid te verwachten. Daarmee vertel ik je natuurlijk helemaal niets nieuws. Dat is een mooi beeld m.b.t. de verkoop van je huis. Immers, het is ook op de huizenmarkt niet goed om over één nacht ijs te gaan. Je kunt beter beslagen ten ijs komen.

Bezichtiging, ijs en weder dienende

De bezichtiging van je huis is een belangrijk moment, als je je huis wilt verkopen. Dit kan ijs en weder dienende tot een snelle verkoop leiden. Maar bij sneeuw en gladheid kan het winterweer onverwacht roet in het eten gooien. En dan is het toch goed om je straatje schoon te vegen en sneeuw en gladheid te lijf te gaan met voldoende strooizout.
Als de toegang tot je huis ijsvrij is, geef je de potentiële koper een beter gevoel bij je huis. Hij of zij voelt zich welkom en is je gunstiger gestemd. De kans op verkoop wordt er aanzienlijk groter door. En dat is toch precies wat je wilt?!

Een met sneeuw versierde tuin

Sneeuw kan voor de sfeergevoelige mens natuurlijk een heel positief effect hebben. Sneeuw roept iets op van gezelligheid. Als je dat nu eens benut door je huis binnen te vullen met warmte. Niet alleen qua temperatuur, maar ook qua sfeer. Zo creëer je een atmosfeer waarin de potentiële koper zich op zijn gemak voelt.
Ook je tuin ziet er extra leuk uit, als deze in wit gehuld is. Je kunt de sneeuw dus heel goed benutten om je tuin een vrolijk aanzien te geven. En zoals ik al in een eerdere blog aangaf, is die uitstraling van belang voor de verkoop van je huis.

Als sneeuw voor de zon…

Als het warmer wordt, zal de sneeuw smelten. Ook dit is geen nieuws. Maar smelten je kansen op de verkoop van je huis dan ook als sneeuw voor de zon? Gelukkig niet! Maar nogmaals, als je de kansen benut die de seizoenen je bieden, komt dit je kansen absoluut ten goede.
Daarom is mijn makelaarstip deze keer:
 

Kom beslagen ten ijs
voor de beste verkoopprijs!

Netwerken is ook verkopen

Je netwerk is veel groter dan je denkt. Het gaat niet alleen om de mensen die je zelf kent. Nee, veel effectiever is eigenlijk nog de groep daarachter. De tweede lijn: de bekenden van je bekenden. Immers, als je buurtgenoot Jan weet dat je huis te koop staat en zijn kennis Piet wil een huis kopen, kan Jan de match tot stand brengen. Hij kan jullie bij elkaar brengen.

Kortom, netwerken is goed voor je; ook in deze situatie. Het is in deze maatschappij een steeds effectievere vorm van verkopen. Het is een kwestie van gunnen en gegund worden. Daarom is mijn tip als makelaar dit keer:
Zet je netwerk in bij de verkoop van je huis,
vertel de ander over je thuis.
 

Bekijk onze verkoop en aankoop reviews